Training voor Expeditie medewerkers2019-01-16T20:18:03+00:00

Vaaropleiding voor Expeditie medewerkers:

In 2018 is Rib School Scheveningen een RYA vaarschool gestart op het expeditie schip M/V Sea Spirit, welke vaart op zowel Antarctica als Arctica. De toenemende vraag om personeel op expeditie schepen te certificeren met het RYA Powerboat Level 2 diploma was hier de directe aanleiding voor.

Onze Internationale vaarschool op Scheveningen is 10 jaar geleden in 2009 opgericht. Wij hebben in de afgelopen jaren lesgegeven aan o.a. De Nationale Politie, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en vele particulieren, waaronder expats, vluchtenlingenhulpverleners, deckhands op de superyachts en ook expeditie medewerkers.

Afgelopen winter hebben wij meegevaren op het expeditie schip M/V Sea Spirit, waardoor wij nu uit persoonlijke ervaring weten wat je kunt verwachten. Speciaal voor aankomende expeditie medewerkers zijn wij voornemens een identieke Zodiac mil pro MK V met Yamaha 60 PK aan te schaffen.

De besturing en vaareigenschappen met een helmstok zijn net even anders dan op een rib met een stuurwiel en een gashendel. Wij hebben een training samengesteld, waarbij wij je trainen om op een expeditieschip in extreme gebieden te kunnen werken.

Hoe ga je om met passagiers, die aan de zijkant op de beam zitten, hoe sta je stabiel, hoe vaar je door ijs. Je leert omgaan met een gps om het moederschip weer terug te kunnen vinden. Verder leren wij hoe je moet ‘ landen’ op het strand.