Ribvaren gevorderden2018-06-30T20:20:20+00:00

Gevorderden Vaaropleiding ribvaren:

De RIB school biedt een op maat gesneden cursus aan voor gevorderden.
In deze cursus gaan we een stapje verder en is het nodig dat je de basisbeginselen van het ribvaren zeer goed beheerst en al een aantal jaren RIB ervaring hebt.

Van te voren stellen wij een programma samen, waarbij jij zelf aangeeft wat je nog wilt verbeteren of misschien wil je nog extra ervaring opdoen in de praktijk. Bij de ene kandidaat ligt de nadruk op het manoeuvreren, terwijl de andere schipper meer behoefte heeft om zich te bekwamen om op zee te leren varen. In de cursus zitten wel vaste onderdelen, zoals de veiligheidsbriefing en de inspectie van de boot. Tijdens de opleidingsdag  streven wij ernaar om het merendeel van de dag op het water door te brengen.

In de opleiding voor gevorderden kun je zelf aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. Maar wij zijn ook eerlijk naar je toe als je opgedane ervaring voor de gevorderden cursus niet voldoende is. Wij staan garant voor kwaliteit en veiligheid.
Een opleiding om meer kennis op te doen met het varen met golven is alleen op korte termijn te reserveren vanwege de wisselende omstandigheden op zee. Flexibiliteit is belangrijk bij het reserveren van deze opleiding.

Wat dien je mee te nemen:

Geldig identiteitsbewijs
Pasfoto
Bij koud weer: extra onder kleding, muts, handschoenen.
Bij warm weer: een pet, zonnebril en zonnebrand.
Laarzen (heb je deze niet zelf? Laat dan ons jouw schoenmaat weten)

Wij zorgen voor koffie en thee, voldoende zeilpakken, laarzen (indien je aangeeft deze nodig te hebben) en een redvest.
De lunch nuttigen wij meestal in Brouwcafe de Hofnar. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.