RYA Level 2 met CEVNI test2019-01-16T14:07:23+01:00

Combinatiepakket RYA Level 2 en CEVNI test

CEVNI Test :

Het is helaas voor Nederlandse ingezetenen niet (meer) mogelijk een ICC aan te vragen bij de RYA met je RYA Powerboat certificaat in combinatie met de CEVNI test.
Vanaf 1 september 2018 heeft de Nederlandse overheid besloten om geen toestemming meer te verlenen aan de RYA om aan Nederlanders het ICC af te mogen geven. Tot deze datum was het als Nederlander mogelijk het praktische vaarbewijs (RYA Powerboat Level 2) in combinatie met een Cevni test (inland waterway test) in te wisselen voor het ICC, wat in Nederland als een geldig vaardocument is.

Cursisten die voor 1 september 2018 bij ons hun ICC hebben behaald mogen hier nog mee varen tot 1 september 2023 in de Nederlandse wateren.
Daarna zal de verlenging bij de RYA niet meer worden toegestaan.

Wil je weten of de RYA voor jouw nationaliteit wel een ICC af mag geven, stuur ons dan een email of kijk op de website van de RYA, ICC countries.

Om in Europa op de binnenlandse wateren te kunnen varen is er een theoretisch bewijs van vaarbevoegdheid nodig. Er zijn daarom afspraken gemaakt  tussen de verschillende landen.  De UNECE (United Nations Economic Commission for Europe)  afdeling Binnenlands Water Transport  heeft hiervoor een oplossing gevonden in Resolutie 40: De CEVNI, dit staat voor “Code Europeen des Voies de la Navigation Interieure

Om voor een ICC in aanmerking te komen dien je een praktische vaaropleiding te volgen bij Rib School Scheveningen en een theoretische CEVNI test af te leggen. Het hangt ook van je nationaliteit af. Tijdens dit CEVNI examen word je kennis getoetst over de basis vaarregels en signalen op de Europese wateren die je als schipper dient te weten en moet opvolgen. De CEVNI test duurt ongeveer een uur. Het betreft een schriftelijk examen met meerkeuze vragen.

Kosten RYA  Level 2 en CEVNI Test:

Je 2 daagse praktische RYA Powerboat Level 2 cursus sluit je theoretisch af met een 1 uur durende CEVNI test.
De totale kosten voor deze ” All inclusive package” bedragen € 625,-
Bij het reserveren van deze combinatie dien je er rekening mee te houden, dat met name de tweede cursusdag een lange dag is, omdat je na je praktische vaardag nog een theoretische test afneemt van een uur.
Voorafgaand aan de cursus sturen wij jou een internet link toe met het studiemateriaal.

Indien je de CEVNI test op een later moment wilt afnemen, dus niet aansluitend op je Powerboat Level 2 vaaropleiding bedragen de kosten voor de RYA Cevni test  €40,- p.p. Wij maken dan een aparte afspraak voor je om alleen je CEVNI test af te nemen. Het is niet mogelijk de CEVNI test bij ons te maken als je niet de RYA Powerboat Level 2 opleiding bij ons hebt gevolgd.