Bewaking van evenementen2018-06-30T20:20:20+01:00

Bewaking van evenementen

Scheveningen staat bekend om de vele Internationale zeilevenementen, waarbij honderden boten deelnemen aan de verschillende regatta’s.
Bij al deze evenementen speelt veiligheid een grote rol en worden de rib’s van Rib School Scheveningen ingezet als Rescue Boot.
Gediplomeerde rib boot schippers met EHBO, die ook de zeilsport begrijpen.

Als Rescue boot hebben wij gevaren voor de North Sea Regatta, de WK 470, de J22, het EK Kitesurfen en de WK Nacra.
Maar ook als cameraboot, juryboot of VIP toeschouwers boot tijdens deze evenementen.

Met onze ervaring o.a. bij de Reddingsbrigade Den Haag hebben wij vaker te maken gehad met EHBO ongevallen op het water.
Verder heeft onze eigen interesse in de zeilsport een meerwaarde, waardoor wij uit eigen ervaring kunnen zien wanneer het ‘ fout ‘  gaat op een zeilboot en aan welke zijde loef/lij je het beste de boot/drenkeling kunt benaderen.

Ieder evenement is anders, waardoor wij geen vaste prijs kunnen geven.
Wat wordt er van ons verwacht? Om hoeveel dagen gaat het?
Voor meer informatie kun je een offerte aanvragen via onze contact pagina.

Ingezonden email van de organisatie van de North Sea Regatta Pinksteren 2011:

Beste Katinka en Michel,
Mag ik jullie hartelijk danken voor jullie inzet de afgelopen dagen tijdens NSR. Dankzij jullie inzet hebben we rescue technisch een viertal prima dagen gehad. Met name ben ik jullie zeer dankbaar voor jullie inzet bij het accident op maandag tussen de twee draken. De betreffende bemanningsleden zijn achteraf zeer blij met jullie aangezien zij vreselijk geschrokken zijn van de situatie waar zij ongewild in terecht gekomen zijn. Grote complimenten van Willem K. en Boris B.omdat ze zich beseften als jullie er niet geweest waren dat heel veel (tragischer) had kunnen aflopen. Zwemmend hadden zij hun schip niet meer kunnen bereiken en dat waren zij zich zeer bewust….Nogmaals ook names deze mannen zeer bedankt voor jullie prompte inzet…

Mijn complimenten voor jullie voortreffelijke inzet.

Hartelijke groet, Theo
 

Veiligheid Rib School Scheveningen

Naast de vaartochten voor VIP’s / Camera of Pers boot / bewaking van evenementen verzorgen wij vaaropleidingen aan gerenommeerde instanties. Ieder jaar komen de agenten van Politie Haaglanden bij ons hun vaaropleiding volgen voor hun werkzaamheden bij het Kustdetachement. Ook Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap nemen jaarlijks deel aan onze opleidingen. Particulieren, waaronder de vele expats in Den Haag kunnen bij ons terecht voor hun Internationale vaarbewijs met aansluitend het ICC (International Certificate of Competence).

Wij zijn CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en RYA (Royal Yachting Association) gecertificeerd. Verder zijn wij een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) instelling.

Hiermee willen wij  aangeven dat wij weten waar wij mee bezig zijn op onze Noordzee. Wij houden onze reputatie graag hoog. Ook hebben wij onze eigen RIB’s welke niet verhuurd worden. Ieder jaar komt een inspecteur uit de UK onze boten en lesmateriaal keuren. Iedere Rib valt onder de P & I verzekeringsdekking

Eigen risico ribvaren Scheveningen

Deelname aan de activiteiten van RIB School & RIB Actie Scheveningen geschiedt geheel op eigen risico. Voor afvaart teken je een verklaring van ‘eigen risico’ en ‘goede gezondheid’ Het is namelijk wel belangrijk dat je je realiseert dat RIB powerboat varen echt niet mogelijk is als je rug en/of nekklachten hebt of als je zwanger bent. We nemen je ook niet aan boord als je onder invloed bent van alcohol. Hiervoor teken je dus vòòr afvaart. Mochten er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen persoonlijke incidenten voordoen dan hebben wij voor alle deelnemers een zeer uitgebreid verzekeringspakket afgesloten. Deelnemers onder de 18 jaar dienen deze verklaring vooraf door een ouder en/of voogd te laten ondertekenen.