RIB School opleiding2019-03-14T10:19:32+01:00

Vaaropleidingen voor de overheid

o.a. Politie, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap, Waternet en Verkeerscentrale/Havendienst.

Bekijk pagina

Waterscooter training (PWC)

Personal Watercraft Training vanaf het strand.
Voor particulieren en bedrijfsmatig.

Bekijk pagina

Zodiac vaaropleiding voor
Expeditie Medewerkers

Deze Zodiac training is specifiek voor medewerkers
van expeditieschepen op onze identieke
Zodiac Milpro MK5 met Yamaha motor
(tiller steering)

Bekijk pagina

Survival training

Hoe klim je midden op zee in een wiebelend reddingsvlot?
Hoe gebruik je de diverse noodsignalen?
Reddingszwemmen onder verantwoorde leiding.

Bekijk pagina

RIB School Scheveningen vaaropleidingen op maat

De RIB school biedt naast de RYA en CWO vaaropleidingen ook cursussen aan, die op maat worden samen gesteld en naar wens worden ingevuld.

Voor het Kustdetachement van de Nationale Politie stellen wij bijvoorbeeld een vaaropleiding samen, die gericht is op het kunnen starten en landen vanaf het strand, het aan boord kunnen nemen van een drenkeling in de branding en de algemene golfbeheersing op zee.

Voor de mobiele verkeersleiders van Rijkswaterstaat is het weer belangrijk om in korte ruimte’s te kunnen manoeuvreren en op snelheid langszij te kunnen komen van een schip om bijvoorbeeld een controle uit te voeren.

Voor het Hoogheemraadschap en Waternet geven wij vaaropleidingen in hun eigen vaargebied op hun eigen schepen.
Specifieke opleidingen dus gericht op de desbetreffende discipline.

Sinds 2016  zijn wij ook gestart met het geven van Waterscooter opleidingen. Ook wel de PWC genoemd. (Personal Water Craft)
Dit relatief nieuwe reddingsmiddel heeft al meerdere keren bewezen dat het besturen van een behendig vaartuig in de branding haar vruchten afwerpt.

Sinds 2018 zijn wij met toestemming van de RYA een dependance gestart aan boord van het expeditieschip M/V de Sea Spirit in de Antarctische wateren.
In onze wintermaanden leiden wij de expeditiestaff op. Het RYA Powerboat Level 2 certificaat is op veel schepen een verplicht document om de Zodiac’s te mogen besturen.

Tenslotte bieden wij ook vaaropleidingen aan, die op maat gesneden zijn voor particulieren. Wij gaan ervan uit dat je de basis beginselen van het ribvaren reeds goed beheerst en dat je graag zelf aangeeft wat je verder zou willen leren. Van te voren stellen wij met elkaar een lesplan op.
Misschien wil je nog extra ervaring opdoen in de praktijk of wil je op zee leren omgaan met de golven. Laat het ons zeker weten.