RIB School opleiding2018-06-30T20:20:19+00:00

Vaaropleidingen voor de overheid

o.a. Kustdetachement Nationale Politie, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap, Waternet.

Bekijk pagina

Waterscooter training (PWC)

Personal Watercraft Training door bevoegde instructeurs.

Bekijk pagina

Rib School gevorderden opleiding

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen?
Zet de puntjes op de i met deze cursus!

Bekijk pagina

RIB School Scheveningen vaaropleidingen op maat

De RIB school biedt naast de RYA en CWO vaaropleidingen ook cursussen aan, die op maat worden samen gesteld en naar wens worden ingevuld.

Voor het Kustdetachement van de Nationale Politie stellen wij bijvoorbeeld een vaaropleiding samen, die gericht is op het kunnen starten en landen vanaf het strand, het aan boord kunnen nemen van een drenkeling in de branding en de algemene golfbeheersing op zee.

Voor de mobiele verkeersleiders van Rijkswaterstaat is het weer belangrijk om in korte ruimte’s te kunnen manoeuvreren en op snelheid langszij te kunnen komen van een schip om bijvoorbeeld een controle uit te voeren.

Voor het Hoogheemraadschap en Waternet geven wij vaaropleidingen in hun eigen vaargebied op hun eigen schepen.
Specifieke opleidingen dus gericht op de desbetreffende discipline.

Sinds 2016  zijn wij ook gestart met het geven van Waterscooter opleidingen. Ook wel de PWC genoemd. (Personal Water Craft)
Dit relatief nieuwe reddingsmiddel heeft al meerdere keren bewezen dat het besturen van een behendig vaartuig in de branding haar vruchten afwerpt.

Tenslotte bieden wij ook vaaropleidingen aan, die op maat gesneden zijn voor particulieren. Wij gaan ervan uit dat je de basis beginselen van het ribvaren reeds goed beheerst en dat je graag zelf aangeeft wat je verder zou willen leren. Van te voren stellen wij met elkaar een lesplan op.
Misschien wil je nog extra ervaring opdoen in de praktijk of wil je op zee leren omgaan met de golven. Laat het ons zeker weten.