RYA Powerboat vaaropleiding2018-10-09T08:55:33+00:00

RYA Level 2
Powerboat certificaat

Onze meest populaire rib vaaropleiding.
Maximaal 2 – 3 cursisten.
Internationaal erkend.

Bekijk pagina

Combinatie RYA Level 2
met CEVNI test

Een “All inclusive package”
Als je voor het ‘Coastal en Inland’ ICC in aanmerking wilt komen.

Bekijk pagina

International Certificate of Competence (ICC)

Een internationaal certificaat van bekwaamheid voor het varen op een snelle boot.

Bekijk pagina

RYA Powerboat vaaropleidingen

Rib School Scheveningen is een erkende ‘coastal’  vaarschool gecertificeerd door de RYA. (Royal Yachting Association)
Ieder jaar bezoekt een inspecteur van de RYA onze vaarschool en keurt onze administratie, de lesboten, het bijbehorende lesmateriaal en beoordeelt onze manier van lesgeven. Dit moet allemaal gebeuren volgens de RYA normen. Inmiddels geven wij al bijna 10 jaar les.

RYA Level 2 Powerboat certificaat:

Na het volbrengen van onze 2 daagse RYA Powerboat Level 2 vaaropleiding ontvang je het RYA Powerboat Certificaat. Je bent dan volgens de RYA bevoegd om snelle boten te mogen besturen tot 10m. lengte. Voor Nederlandse paspoorthouders is het powerboat certificaat geen rechtsgeldig document in Nederland. Na het behalen van een CEVNI test kun je in aanmerking komen voor het ICC, waar je dan weer wel mee mag varen in Nederland. Voor meer informatie zie onze pagina; ICC (international certificate of competence)

Deze vaaropleiding wordt met name gereserveerd door toekomstige deckhands, werknemers/vrijwilligers op super Yachts/tenders en cruise schepen, expats en op verzoek van verzekeringsmaatschappijen, die dit praktische vaarbewijs toejuichen en in sommige gevallen zelfs verplicht stellen om je nieuw aangeschafte rib te mogen verzekeren. Ook (ervaren) bootbezitters, die de vaartechnieken beter willen leren beheersen reserveren deze praktische vaaropleiding bij RIB School Scheveningen. En ook omdat het gewoon heel leerzaam en leuk is!

De CEVNI Test:

Na het volbrengen van je RYA Powerboat Level 2 vaaropleiding kun je een CEVNI test afleggen. Dit  betreft een korte theoretische test, waarmee je in aanmerking kunt komen om het  ‘ Inland en Coastal’ ICC aan te vragen.
Deze theoretische CEVNI test is een bewijs van vaarbevoegdheid, wat je nodig hebt om in Europa op de binnenlandse wateren te mogen varen.
CEVNI staat voor “Code Europeen des Voies de la Navigation Interieure

Het ICC (International Certificate of Competence)

Met dit internationaal geaccepteerde praktische vaarbewijs (ICC) mag je ook in Nederland met een snelle motorboot varen.
Na het behalen van je Powerboat Certificaat en je CEVNI test kun je bij de RYA het ICC aanvragen.
Wij kunnen dit voor jou regelen of je hierbij adviseren. Binnen enkele weken krijg je het ICC thuis gestuurd.

De Les boot:

Onze lessen worden gegeven op onze RIB Humber Ocean Pro van 8 meter met een 300PK Yamaha motor.