RYA Powerboat vaaropleiding2019-01-16T13:47:26+01:00

RYA Level 2
Powerboat certificaat

Onze meest populaire rib vaaropleiding.
Maximaal 2 – 3 cursisten.
Internationaal erkend.

Bekijk pagina

Combinatie RYA Level 2
met CEVNI test

Een “All inclusive package”
Als je voor het ‘Coastal’ ICC in aanmerking wilt komen.

Bekijk pagina

International Certificate of Competence (ICC)

Een internationaal certificaat van bekwaamheid voor het varen op een snelle boot.

Bekijk pagina

RYA Powerboat vaaropleidingen

Rib School Scheveningen is een Internationaal erkende ‘coastal’  vaarschool gecertificeerd door de RYA. (Royal Yachting Association)
Ieder jaar bezoekt een inspecteur van de RYA onze vaarschool en keurt onze administratie, de lesboten, het bijbehorende lesmateriaal en beoordeelt onze manier van lesgeven. Dit moet allemaal gebeuren volgens de RYA normen. Inmiddels geven wij al ruim 10 jaar les en scoren wij een 9.7 met meer dan 175 reviews.

Naast Scheveningen, zijn wij met goedkeuring van de RYA tijdens de wintermaanden een dependance begonnen aan boord van het expeditieschip the Sea Spirit.
In de wateren rondom Antarctica leiden wij de expeditiestaff op. Het RYA Powerboat certificaat is een vereist document om op deze zgn. Zodiacs te mogen varen.

RYA Level 2 Powerboat certificaat:

Na het volbrengen van onze 2 daagse RYA Powerboat Level 2 vaaropleiding ontvang je het RYA Powerboat Certificaat. Je bent dan volgens de RYA bevoegd om snelle boten te mogen besturen tot 10m. lengte. Voor Nederlandse paspoorthouders is het powerboat certificaat geen rechtsgeldig document in Nederland.
Dit certificaat is een verplicht document voor personen die aan boord van een schip willen werken.

Voor sommige nationaliteiten is het na het behalen van een CEVNI test mogelijk om in aanmerking te komen voor het ICC.
Geldt dit voor jouw nationaliteit? Stuur een email of kijk op de volgende link van de RYA: ICC for Countries

De RYA Powerboat vaaropleiding wordt met name gereserveerd door toekomstige deckhands, werknemers/vrijwilligers op super Yachts/tenders en cruise schepen, expats en op verzoek van verzekeringsmaatschappijen, die dit praktische vaarbewijs toejuichen en in sommige gevallen zelfs verplicht stellen om je nieuw aangeschafte rib te mogen verzekeren. Ook (ervaren) bootbezitters, die de vaartechnieken beter willen leren beheersen reserveren deze praktische vaaropleiding bij RIB School Scheveningen. En ook omdat het gewoon heel leerzaam en leuk is!

De CEVNI Test:

Na het volbrengen van je RYA Powerboat Level 2 vaaropleiding kun je een CEVNI test afleggen. Dit  betreft een korte theoretische test, waarmee je in aanmerking kunt komen om het  ‘ Coastal’ ICC aan te vragen.
Deze theoretische CEVNI test is een bewijs van vaarbevoegdheid, wat je nodig hebt om in Europa op de binnenlandse wateren te mogen varen.
CEVNI staat voor “Code Europeen des Voies de la Navigation Interieure.
Het hangt van je nationaliteit af of de RYA een ICC af mag geven na het behalen van de Powerboat Level 2 cursus en de CEVNI test.

De Les boot:

Onze lessen worden gegeven op onze RIB Humber Ocean Pro van 8 meter met een 300PK Yamaha motor.