ICC Vaarbewijs2019-01-16T14:09:21+01:00

ICC – Het Internationaal Vaarbewijs

Het Internationaal vaarbewijs wordt ook wel het ‘International Certificate of Competence’ (ICC) genoemd.

Vanaf 1 september 2018 heeft de Nederlandse overheid helaas besloten om geen toestemming meer te verlenen aan de RYA om aan Nederlanders het ICC af te mogen geven. Tot deze datum was het als Nederlander mogelijk het praktische vaarbewijs (RYA Powerboat Level 2) in combinatie met een Cevni test (inland waterway test) in te wisselen voor het ICC, wat in Nederland als een geldig vaardocument is.

Cursisten die voor 1 september 2018 bij ons hun ICC hebben behaald mogen hier nog mee varen tot 1 september 2023 in de Nederlandse wateren.
Daarna zal de verlenging bij de RYA niet meer worden toegestaan.

Helaas is het dan zo dat deze bekwame schippers het Nederlandse theoretische vaarbewijs bij de Vamex zullen moeten gaan halen.
Wij betreuren deze ontwikkeling van de Nederlandse Overheid.

Iedere cursus is bij ons een succes geweest en het is onbegrijpelijk dat de Nederlandse Overheid heeft besloten dat  je een powerboat mag besturen zonder enige praktische kennis.

De onderstaande landen hebben resolutie 40 nog niet geaccepteerd en zolang dit (nog) niet is gebeurd mogen zij het ICC aanvragen. Mocht dit in de tussentijd wel het geval zijn dan zal het ICC niet vernieuwd worden en dus ook niet meer geldig zijn. De RYA wil dat iedereen zijn/haar ICC vernieuwt na 5 jaar.
Stuur ons een email als je hier nog vragen over hebt of kijk even op de website van de RYA. RYA Resolutie 40