VIP charter2018-06-30T20:20:19+01:00

VIP Charter

Voor de kust van Scheveningen, ook wel The Hague Beach genoemd, vinden heel veel spectaculaire evenementen plaats.
Scheveningen is de ‘ hot spot’ voor het organiseren van een event op zee en de VIP’s stappen dan ook graag aan boord vanuit de thuishaven van Rib School Scheveningen.

Spraakmakende evenementen voor de kust van Scheveningen zijn o.a.  de North Sea Regatta, de WK Nacra, het NK kitesurfen, etc.
Verder was in het jaar 2015 de pitstop van de Volvo Ocean Race, een mega spektakel wat 150.000 bezoekers trok, waarbij Scheveningen heel even het zeil centrum van de wereld was.

Volvo Ocean Race 2018 en WK Zeezeilen 2018

In de maand juni zal de finish van de Volvo Ocean Race 2017/2018 plaatsvinden in Scheveningen.
Er worden zeer veel bezoekers verwacht om deze oceaanzeilers te verwelkomen.

Later in de zomer van 2018 wordt voor de kust van Scheveningen het Wereldkampioenschap Zeezeilen georganiseerd.  Dit betekent dat Den Haag de beste 1300 zeilers en zeilsters van de wereld in de stad mag verwelkomen tijdens korte en lange zeilraces voor de kust van Scheveningen.
150 zeilteams varend op zeilschepen die in lengte variëren van 10 tot 16 meter zullen tegen elkaar strijden.
Vanaf een van de rib boten van Rib School Scheveningen kan straks  iedereen van dichtbij kennis maken met de beste zeezeilers van de wereld.

Den Haag/ Scheveningen profileert zich als Sportstad aan Zee met dé zeezeilhaven van Nederland en Rib School Scheveningen draagt met haar VIP boten hier graag een steentje aan bij.

Veiligheid Rib School Scheveningen

Naast de VIP vaartochten verzorgen wij vaaropleidingen aan gerenommeerde instanties. Ieder jaar komen de agenten van Politie Haaglanden bij ons hun vaaropleiding volgen voor hun werkzaamheden bij het Kustdetachement. Ook Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap nemen jaarlijks deel aan onze opleidingen. Particulieren, waaronder de vele expats in Den Haag kunnen bij ons terecht voor hun Internationale vaarbewijs met aansluitend het ICC (International Certificate of Competence).

Wij zijn CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en RYA (Royal Yachting Association) gecertificeerd. Verder zijn wij een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) instelling.

Hiermee willen wij  aangeven dat wij weten waar wij mee bezig zijn op onze Noordzee. Wij houden onze reputatie graag hoog. Ook hebben wij onze eigen RIB’s welke niet verhuurd worden. Ieder jaar komt een inspecteur uit de UK onze boten en lesmateriaal keuren. Iedere Rib valt onder de P & I verzekeringsdekking

Eigen risico ribvaren Scheveningen

Deelname aan de activiteiten van RIB School & RIB Actie Scheveningen geschiedt geheel op eigen risico. Voor afvaart teken je een verklaring van ‘eigen risico’ en ‘goede gezondheid’ Het is namelijk wel belangrijk dat je je realiseert dat RIB powerboat varen echt niet mogelijk is als je rug en/of nekklachten hebt of als je zwanger bent. We nemen je ook niet aan boord als je onder invloed bent van alcohol. Hiervoor teken je dus vòòr afvaart. Mochten er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen persoonlijke incidenten voordoen dan hebben wij voor alle deelnemers een zeer uitgebreid verzekeringspakket afgesloten. Deelnemers onder de 18 jaar dienen deze verklaring vooraf door een ouder en/of voogd te laten ondertekenen.